Vastine Roskatieteelle

posted in: Vastineet | 8

Roskatiede kirjoittaa elävän veren analyysista otsikolla ”Happy pH, ei niin onnelista elävän veren kuvausta ja pH-hoitoa”: http://roskatiede.wordpress.com/2013/12/16/happy-ph-ei-niin-onnelista-elavan-veren-kuvausta-ja-ph-hoitoa/

Vastineeksi Suomen Verikuvaajat ry kommentoi Roskatieteen tekstiä. Kommentit ovat alla alkuperäisen tekstin lomassa.

Roskatiede: Happy pH Oy on mainiolla tavalla yhdistänyt kaksi uskomushoitoa: “elävän veren kuva” ja “ph-tasapaino”. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2012 150 000 euroa. pH-terveysvalmentaja ottaa veritipan sormenpäästä ja laittaa sen kahden lasilevyn välissä tavalliseen valomikroskooppiin. Videokuvaruudulla vilistävistä punasoluista pH-terveysvalmentaja määrittelee, mikä asiakasta vaivaa. Sitten asiakkaalle annetaan lista pH-ravintolisistä ja muista tarvikkeista, jotka hänen pitää ostaa parantuakseen. Kun kuurit on syöty, niin sitten pitää palata pH-terveysvalmentajan luoksen ottamaan kontrollikuva elävästä verestä ja kaikki alkaa alusta. pH-terveysvalmentajan arvion mukaan kehon toimintojen palautumiseen voi mennä vuosi tai kaksi – tai kolme, jos pH-terveysvalmentajalla on liian vähän asiakkaita ja uhrilla vielä rahaa.

SV: Happy pH:n bisnesrakenne on pääasiassa lisäravinteiden ja veden puhdistus- ja pH-mittauslaitteistojen maahantuontia ja myyntiä. Elävän veren kuvauksen osuus liiketoiminnasta on vain pienessä osassa.

Roskatiede: Kevään 2014 aikana Happy pH kiertää Suomessa hotellien kabineteissa parantamassa ihmisiä. Hoitoihin pitää varata aika etukäteen eikä ulkopuoliset pääse katsomaan toimintaa. Kahdenkeskisestä hoitotilanteesta ei jää oikeuskelpoista näyttöä siitä, harjoitetaanko mahdollisesti luvatonta terveydenhoitoa.

SV: Sormenpääverinäytteenottoa ei säädellä terveydenhuoltolailla tms. joten elävän veren kuvaaminen on laillista liiketoimintaa. Mihin Roskatiede viittaa termillä luvaton terveydenhoito?

Roskatiede: Kun tippa verta laitetaan mikroskoopin alle, voidaan nähdä monitorissa kuva epämääräisen muotoisista punasoluista, valkosoluja, ym. pH-terveysvalmentaja näkee myös toksiinit, mutta se ei ole valomikroskoopilla mahdollista. Jos lasilla, alustalla tai valolähteessä on pölyä, ne näkyvät kuvassa. Jos pH-terveysvalmentaja näkee parasiitin, tilaa ambulanssi itsellesi. Loinen veressä on hengenvaarallinen tila. pH-terveysvalmentajalla voi näyttää vertailua varten myös kauniin kuva pyöreistä puhtaista punasoluista.  Rumasta kuvasta pH-terveysvalmentaja sitten luettelee ne vaivat, jotka hän siinä työskentelyn lomassa on onkinut asiakkaalta esiin.

SV: Onko Roskatieteellä tieteelliset viitteet siihen miksi verestä ei voisi nähdä toksiineja? Ainakin neutrofiilit näyttävät raahaavan esim. yleisesti artefaktoiksi kutsuttuja kappaleita sujuvasti: https://dl.dropbox.com/u/3302341/ValkosoluRaahaaKristallia.mpg

Roskatiede: Ketään ei kouluteta parissa päivässä tutkimaan oikein verinäytettä. Laboratorioammattilaisen ja patologin täytyy kouluttautua vuosia valvotussa koulutuksessa ennen kuin he pystyvät täysin tekemään mikroskooppisen tutkimuksen verinäytteestä.

SV: Suomen Verikuvaajat ry http://verikuvaajat.fi/ on perustettu verikuvaajien koulutusta edistämään. Perustaidot näytteiden käsittelyyn oppii muutamassa päivässä ja ammattitaitoa voi kehittää eteenpäin sitä mukaa kun kokemusta asiakastyössä karttuu ja täydentämällä SV:n koulutuksilla. Koulutukseen voi myös tulla ne, joilla on pohjakoulutuksena laboratorioammattilaisen koulutus.

Roskatiede: Kun pH-terveysvalmentaja näyttää asiakkaalle kuvaa, hän usein huomaa muutoksia punaisten verisolujen muodossa. Punaiset verisolut pinoutuvat toistensa päälle ja näyttävät kolikkopinolta. Oikeasti pinoja voidaan nähdä vain potilailla, joilla on plasmassa epänormaaleja proteiineja, mutta tämä on harvinaista. Pinoutuminen on epäspesifistä (Oxford Textbook of Medicine). pH-terveysvalmentajan havaitesema pinoutuminen on lähes aina ihmiskäden työtä ja johtuu verinäytteen hienoisesta kuivumisesta peitelasin kulmien luona tai punasolujen suuresta konsentraatiosta (pitoisuudesta) joillain alueilla. Punasolut alkavat hyytyä joutuessaan kosketuksiin lasin kanssa. Pinoutuminen on diagnoosi ei-mistään. Keskialueella peitelasia pinoja harvoin näkyy, vaan punasolut liikkuvat vapaaasti. pH-terveysvalmentaja voi näyttää, mitä hän haluaa asiakkaan näkevän, valitsemalla lasilevyltä sopivan kohdan.

SV: Roskatiede tekee saman päätelmällisen virheen pinoutumisesta kuin professori Patterson eli olettaa, että elävän veren kuvaaja päättelisi aina olevan kyse pinoutumisesta, jos punasolut ovat takertuneet toisiinsa jossain osassa elävän veren näytettä: http://mikkoskopia.com/reviewing-the-pseudoscience-of-live-blood-cell-analysis-article-of-skeptical-inquirer/
Elävän veren näkymässä näkyy lähes aina pinoutuneita punasoluja. Jos elävän veren näyte on huonosti otettu siten, että punasolut eivät pääse leviämään aluslasilla, niin punasolut ovat väistämättä pinoutuneita. Elävän veren näyte pitääkin ottaa siten, että punasolut pääsevät leviämään laajalle alueelle ja täten näytteestä tulee silminnähden läpinäkyvä. Näytteenoton onnistuessa näytettä voi tarkastella ja tällöinkin pinoutumista on lähes aina näytteen reunoilla, jonne punasolut pakkautuvat tiiviiseen rykelmään. Kuitenkin keskellä elävän veren näytettä pitäisi olla toisistaan irtautuneita punasoluja, jolloin pinoutumista ei ole havaittavissa. Jos näytteen keskustakin on pinoutunut voi ottaa uuden näytteen ja varmistua siitä, että useampi näyte on keskeltä pinoutunut ja todeta että lasko/senkka on mahdollisesti koholla.

Roskatiede: pH-terveysvalmentaja väittää, että pinoutuminen on merkki haposta veressä. Jokainen, joka on käynyt oikean anatomian ja fysiologian kurssin tietää, että veri ei ole hapanta ennen kuin henkilö on akuutisti sairas (asidoosi). Munuaiset poistavat liian happamuuden virtsaan ja keuhkot poistavat jatkuvasti hiilidioksiidia pitäen veren happamuuden hyvin kapealla pH-välillä. Pinoumat eivät aiheudu happamoitumisesta ja ihmiset jotka kärsivät asidoosista eivät ole riittävän terveitä kyetäkseen käymään pH-terveysvalmentajan vastaanotolla.

SV: Punasolujen pinoutuminen on yhteydessä kohonneisiin tulehdusarvoihin ja aiheesta aiheuttaako hapan ruokavalio tulehdusta kiistellään yleisesti: http://www.arizonaadvancedmedicine.com/articles/inflammation_francis.html

Roskatiede: Jotkut partikkelit identifioidaan virheellisesti hiivaksi. Hiiva lienee yleisin uskomushoitojen löydöksistä. Hiivasoluja ei voida nähdä terveen henkilön veressä siitä yksinketaisesta syystä, että niitä ei ole siellä. Oikea sieni voidaan nähdä sellaisen potilaan veressä, joka kriitisesti sairas.

SV: Jos hiivasoluja ei voida nähdä terveen henkilön veressä, niin miksi sitten seerumista tehdään hiivamäärityksiä? http://www.vshp.fi/medserv/klkemi/fi/ohjekirja/1627.htm Neutrofiilit ovat myös tehokkaita hiivankerääjiä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3302341/ValkosoluRaahaaHiivaa.mpg Onko neutrofiili ottanut kyytiinsä pari heijastumaa? J

Roskatiede: Lasissa olevat naarmut tai epäpuhtaudet voidaan nimetä virtsahappokiteiksi tai kolesteroliplakeiksi. Näitä ei voi kuitenkaan nähdä verinäytteestä.

SV: Onko Roskatieteellä tieteellistä näyttöä asiasta miksi esim. kiteet eivät voisi olla virtsahappokiteitä?

Roskatiede: Ei liene mikään yllätys, että parasiittejä (loinen) nähdään elävän veren analyyseissä. Jotkut niin sanotuista parasiiteistä näyttävät olevan hieman epämuotoisia punasoluja tai mirkoskooppisen pieniä likahuikkasia. Lailliset laboratoriot eivät koskaa raportoi “parasiittejä” laboratoriolöydöksenä. Parasiitin laji pitää huolellisesti analysoida tutkimalla yksilöllisiä anatomisia piirteitä parasiitiin rakenteesta, jotta oikea hoito voidaan löytää. Oikeiden parasiittien löytyminen verestä viittaa hyvin vakavaan lääketieteelliseen tilaan. Parasiitit, joita nähdään elävän veren analyysissä, eivät yksinkertaisesti voi olla parasiittejä, koska niissä ei ole anatomisia piirteitä. Jokainen jolla on veressään matoja, trypanosomiitteja (unitauti), plasmodeja (malaria) tai muita on vakavassa vaarassa eikä parane lisäravinteilla.

SV: Roskatieteen mukaan verestä voi siis löytää parasiitteja, mutta jostain syystä niitä ei silti voi sieltä löytää. Ristiriitaista. Esim. Oulun yliopistossa on kehitetty konenäköalgoritmejakin malarian havainnointiin jähmetetystä verinäytteestä, mutta Roskatieteen mukaan tämäkään ei siis pitäisi olla mahdollista, koska elävän veren menetelmällä näitä ei mukamas pitäisi pystyä havainnoimaan.

Roskatiede: pH-terveysvalmentaja saattaa nähdä punasolujen sisällä valkoisia täpliä. Ne eivät ole syntyneet käymisen takia eikä sen takia, että veren sokeripitoisuus olisi korkea. Käyminen on prosessi, jossa hiiva tuottaa ensyymejä, jotka muuttavat sokerin etyylialkoholiksi ja hiilidioksiidiksi. Tämä aiheuttaa greippimehun muuttumisen kuplivaksi viiniksi, mutta ei aiheuta punaisten verisolujen sisälle valkoisia täpliä. Punasolut eivät sisällä hiivaa eikä niiden sisällä voi tapahtua käymistä. Kukaan ei ole koskaan nähnyt punasolua täynnä alkoholia ja kuplivaa hiilidioksiidia. Jos hiiva voisi tuottaa alkoholia vereen, voisimme poliisin puhallustestissä väittää laillisesti syöneemme juuri äsken donitsin. Valkoiset läikät ovat epäpuhtauksia näytteenotossa tai heijastumia.

SV: Selvä. Kehon sisällämme oleva hiiva voi tuottaa alkoholia: http://www.iltalehti.fi/terveys/2013092717541629_tr.shtml

Roskatiede: Elävän veren analyysiä ei käytetä missään laboratoriossa, koska se antaa hyvin vähän diagnostista tietoa.

SV: Elävän veren analyysiä ei ole koneellistettu ja täten vakioitu näytteenotollisesti ja tulkinnallisesti. Tällainen työ mahdollistaisi kontrolloidumman tutkimisen elävälle verelle ja reitin lääketieteellisiin verilaboratorioihin, jotka ovat käytännössä lähes täysin koneellistettuja analyysin osalta.

Roskatiede: Vaikka mitään “diagnoosia” ei tehdäkään, pH-terveysvalmentaja antaa asiakkaan ymmärtää, että hänellä on yksi tai useampi seuraavista: happojen epätasapaino, vapaiden radiakaalien vaiheuttama vaurio, maksan tai haiman heikkous, myrkkyjä veressä, stressiä, heikko lymfaatinen kierto, taipumus allergiaan, hiivaa veressä, bakteeri veressä, hormonaalinen epätasapaino tai jokin epämääräisesti sanottu, mutta vakavalta kuulostava tila.

SV: Lääketieteellinen diagnoosi on lääkärin lausunto. Verikuvaajilla ei ole tällaista laillista diagnoosin anto-oikeutta eivätkä verikuvaajat anna kirjallisia raportteja, joissa käytettäisiin termiä diagnoosi.

Roskatiede: Kuvassa näkyvät “viat” johtuvat pH-terveysvalmentajan mukaan siitä, että ruuansulatusjärjestelmä ei ole suunniteltu sulattamaan ruokaa – vaan se on suunniteltu alkalisoimaan ruoka, jotta se voisi muuntua punasoluiksi ja punasolut uusiksi kehon soluiksi. Jos syömme happamoittavia ruokia, juomia ja ajatuksia solumme muuttuvat ympäröivän tilan mukaiseksi. En ole lainkaan varma, miten happamoittavia ajatuksia voi syödä, enkä tiedä, mitkä minun ajatuksistani ovat happamia, paitsi pikku hiljaa ajatukset pH-terveysvalmentajasta. pH-terveysvalmentajan mielestä tilanteen korjaamiseen ja terveyden ylläpitoon tarvitaan AINA neljän perusruuan ryhmä: alkalista vettä (ph 9,5), himalajansuolaa, luomukasviöljyjä ja lehtivihreää. Niitä saa ostaa hänen verkkokaupastaan. Punasoluista syntyy uusia kehon soluja??????

SV: Veri siis vaikuttaa kaikkiin syntyviin soluihin. Jos kehoon tulee haava, niin ensin haavaan tulee veri, jonka tila määrää kuinka nopeasti ja onnistuneesti regeneraatio siinä kohtaa kudosta tapahtuu. Esim. tiedetään, että solujakautumista ei tapahdu veren sähkövarauksen ollessa liian alhainen, joten puhdasverisempi ihminen on todennäköisesti regeneraatioltaan nopeampi kuin sellainen jonka veri on huonossa kunnossa. Punasoluista ei nykykäsityksen mukaan synny uusia soluja vaan entiset solut kuroutuvat laajemmalle alueelle muodostaen uutta kudosta.

Roskatiede: Onko totta, että ruuat ja juomat voivat saada elimistösi joko emäksisemmäksi tai happamammaksi? Ei ole totta. Veren pH on hyvin tarkasti säädelty. Syömällä kalsiumpillereitä tai juomalla alkaalista (emäksistä vettä) ei veresi pH muutu. Jos kuulet jonkun sanovat, että kehosi on liian hapan ja sinun täytyisi käyttää heidän tuotteita tehdäksesi siitä alkaalisemman olisi viisasta, jos et uskoisi mitään muutakaan, mitä hän sinulle sanoo.

SV: Happaman ravitsemuksen pitkäaikaisista vaikutuksista kehon kudosten pH-tasoihin kiistellään. Robert Young näkee rasvakudoksen kehon happopuskurina.

Roskatiede: Entsyymeillä on tietty optimaalinen pH, jossa niiden toimintakyky on suurimmillaan. Useilla solujen entsyymeillä se on pH 7:n ja 8:n välillä. Vetyioniväkevyyden muuttuminen vaikuttaakin suuresti aineenvaihduntaan, ja pH on elimistön tarkimmin säätelemiä suureita. Valtimoveren pH on 7,4 ja se vaihtelee normaalisti vain 7,35:stä 7,45:een. Kun elimistön pH laskee alle 7,35, puhutaan asidoosista ja kun se nousee yli 7,44, kyseessä on alkaloosi. Veren pH:n siirtyminen alueen 7,0-7,8 ulkopuolelle merkitsee hengenvaaraa. Koska monet solujen aineenvaihduntatuotteet, varsinkin hiilidioksidi, alentavat pH:ta, kudosnesteen pH on hieman pienempi kuin valtimoveren pH keskimäärin. Solujen sisäinen pH on vieläkin alhaisempi, 7,0:n paikkeilla.

SV: Iän myötä veren pH laskee todistetusti keskimäärin noin 7.4:stä noin 7.3:een: http://www.e-coach.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=68 -> kalvo Veren pH 7.3- 7.4. Tähän voi olla syynä joko elimistön heikentynyt kyky ylläpitää pH-tasoja tai happamuuden kerääntyminen elimistöön.

Roskatiede: Normaalin ruokavalion aikana syntyy aineenvaihdunnassa happamia ja emäksisiä kuona-aineita. Happamista kuona-aineista on tärkein hiilidioksidi, joka poistuu pääasiassa keuhkojen kautta ja emäksisistä vety, jonka munuaiset erittävät virtsaan. Pienissä määrin happoja ja emäksiä eritetään myös ruoansulatuskanavan ja ihon kautta. Feedback-periaatteen eli elimistön palautemekanismin mukaisesti aineenvaihdunnassa syntyvät happamat ja emäksiset yhdisteet säätelevät munuaisten ja hengityselinten toimintaa siten, että happo-emäs -tasapaino säilyy. Munuaisperäiseen häiriötilaan elimistö reagoi keuhkojen kompensaatiolla ja päinvastoin. Normaalioloissa veren pH pysyy lähes muuttumattomana. Siihen, että happo-emäs -tasapainon pienten heilahtelujen vaikutus veren pH-arvoon pysyy vähäisenä, vaikuttavat myös veren ja muiden ruumiinnesteiden puskuriominaisuudet. Sinun ei pitäisi uskoa, että ruuan happamuudella tai emäksisyydellä on merkitystä, koska mikään ruoka ei muuta mitään happamuutta kehossasi paitsi virtsan. Mahalaukkusi on niin hapan, että mikään ruoka ei voi muuttaa sen happamuutta. sitrushedelmät, etikka ja vitamiinit kuten askorbiinihappo tai foolihappo ei muuta mahalaukkusi happamuutta tai veresi happamuutta. Kokonainen purkillinen kalsiumpillereitä ei muuttaisi mahan happamuutta kuin muutamaksi minuutiksi.

SV: Iän myötä veren pH laskee todistetusti keskimäärin noin 7.4:stä noin 7.3:een: http://www.e-coach.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=68 -> kalvo Veren pH 7.3- 7.4. Miksi sitten Roskatiede väittää, että mikään ei vaikuta veren pH-arvoon?

Roskatiede: Kaikki ruoka mikä poistuu mahalaukustasi on hapanta. Sitten se siiryy suolistoosi, missä haiman eritteet neutralisoivat vatsan hapot. Joten ei ole mitään väliä mitä syöt, ruoka vatsassasi on hapanta ja suolistossa alkaalista.

SV: Totta, jos elimistö toimii normaalisti. Esim. vatsalaukun suolahappo tuotetaan suolasta ja jos suolaa ei ole riittävästi voi suolahapon tuotto heikentyä merkittävästi ja ruoansulatus ei tällöin toimi kuin oppikirjassa.

Roskatiede: Kun pidät hengitystäsi, hiilidioksiidi kertyy verenkiertoosi hyvin nopesti ja veresi muuttuu happamaksi, ja sinun olosi muuttuu epämiellyttäväksi tai jopa menetät tajuntasi. Tämä pakottaa sinut aloittamaan hengittämisen jälleen heti ja pH palautuu normaaliksi. Jos munuaisesi ovat vioittuneet eivätkä pysty säätelemään verenkiertosi happamuutta, kemialliset reaktiot pysähtyvät, myrkyt kertyvät verenkiertoosi ja voit kuolla. _Muutokset dietissä eivät voi muuttaa minkään kehosi osan happamuutta paitsi virtsan_. Näiden tuotteiden kauppiaat väittävät, että syöpäsolut eivät voi elää alkaalissa oloissa ja se on totta, mutta niin ei pysty mitkään muutkaan kehosi solut.

SV: Iän myötä kuitenkin veren pH laskee. Miksi on näin, jos Roskatieteen mukaan mikään kehon osan pH ei voi muuttua alkuperäisestä?

Roskatiede: Robert O. Young on tehnyt paljon rahaa pH-kirjoillaan The pH Miracle (2002), The pH Miracle for Diabetes (2004), The pH Miracle for Weight Loss (2005), and “The pH Miracle Revised” (2010). Hän väittää, että terveys on pääasiassa riippuvainen happojen ja emästen oikeasta tasapainosta kehossa ja että hapan ympäristö aiheuttaa syöpää, lihavuutta, osteoporoosia, hiivan liikakasvua, iho-oireita ja muita sairauksia. Young:n väittää, että ihmiskeho on rakennettu alkaliseksi ja toiminnassa happamoituvaksi ja että on olemassa vain yksi sairaus (asidoosi) ja yksi hoito (alkaalinen dietti). Lukuisat systemaattiset katsaukset ja meta-analyysit lääketieteellisessä kirjallisuudessa osoittavat, että ei ole olemassa näyttöä siitä, että alkaalinen dietti olisi hyväksi ihmiselle. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa kerrotaan, että alkaalinen dietti ei estä kalsiumin vähenemistä eikä mineriaalinen vähenemistä ihmisen luustosta. Kukaan ei ole testannut, ei edes Young itse, muuttaako Young:n  dietti veren pH:ta vai eikö muuta, vaikka testi olisi erittäin helppo tehdä. Kim Tinkham sairastui rintasyöpään ja alkoi Robert O. Young:n neuvosta noudattaa pH Miracle diettiä. Robert O. Young julisti, että Kim Tinkham parani syövästä yhdeksässä kuukaudessa. Hoitamaton rintasyöpä tappoi Kim Tinkhamin 2010.

SV: On epäselvää olisiko Kim Tinkham parantunut rintasyövästä jollain muulla keinolla kuin Robert Youngin ravitsemusneuvoilla. Robert Young on ainakin itse saanut takaisin hiuksensa omilla ravitsemussuosituksillaan: http://www.e-coach.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=68 -> kalvo Nuorentuminen. 1990-luvulla Robert Young oli vielä päälaeltaan kalju, 2000-luvun alussa hän sai hiukset takaisin.

Suomen Verikuvaajat ry:n puolesta,

Mikko Vapa
Suomen Verikuvaajat ry
Hallituksen jäsen
040-7619696
mikkoskopia@gmail.com

8 Responses

 1. Hiivamäärityksiä tehdään sairaiden ihmisten seerumista, jos epäillään yleistilan heikkenemisen taustalla syvää Candida-infektiota. Ne ovat todella harvinaisia ja esiintyvät lähinnä ihmisillä, joilla on jokin yleistilaa laskeva muu sairaus.

 2. Vastinetta lukiessa laboratorioalan ammattilaisell kävi hyvin selväksi, ettei Suomen Verikuvaajien edustajalla ole alkeellisisntakaan käsitystä kliinisen laboratorion tutkimusmenetelmistä saati -indikaatioista. Myös käsitystä ihmisen fysiologiasta voisi pitää varsin rajoittuneena. Lisäksi mikään vastineen kohta ei vastaa Roskatieteen kritiikkiin kunnolla, ainoastaan anekdootein johonkin sivulauseeseen. Tällaisella tekstillä ja olemattomalla tietotasolla SV:a tai heidän kättämäänsä menetelmää saati ehdottamiaan hoitomuotoja ei voi ottaa edes tosissaan.

 3. Tämän vastineen sisällöllinen ongelma on se, että se ei ymmärrä mistä puhuu. Esimerkiksi seerumin hiivan kohdalla viitataan iltapäivälehden artikkeliin siitä, kuinka suolistossa on ollut oluen mukana tullutta hiivaa, vaikka gastroenterologinen tila on täysin eristetty steriilistä veritilasta.

  Toksiineja ei voi nähdä verinäytteestä koska toksiinit ovat korkeintaan proteiinitason kokoluokkaa tai sitä pienempiä. Tällaisten havaitsemista varten vaaditaan immunologinen tutkimusmenetelmä tai elektronimikroskooppi, ei valomikroskooppianalyysiä. Kohdassa viitataan videoon, joka on nimetty jonkin mystisen ”kristallin” mukaan. Taas kerran perustieto on hakusessa.

 4. Robert Young

  Youngilla on kuulemma hiussiirre.

 5. Hiivasta ja sienistä voi opiskella lisää esim. tästä videosta: http://bambuser.com/v/1548437

 6. Youngin hiukset on kasvaneet vuosien saatossa 1990-luvun loppupuolelta alkaen. Niitä voi katella vaikkapa miehen videoesiintymisistä.

  Hiivan ja sienen elämää voi tutkailla lisää esim. tästä videosta: http://drsircus.com/medicine/new-cancer-fungus-theory

 7. Sen sijaan että uskoo toisenkäden tiedeuskotietoon ja etukäteen faktaksi julistettuihin tiedeauktoriteetin sillä hetkellä valideihin mielipiteisiin sokeasti, kannattaa kokeilla emäksisen dieetin vaikutuksia itseensä aivan itse. Toimii ainakin minulla. Syödyllä ravinnolla on voimakas vaikutus energisyyteen ja mielenselkeyteen. Tila on myös pysyvä.

  On aikamme kumma trendi, että oma ajattelu on annettu kokonaan kaikkitietävälle rammalle Jumalalle, tieteelle, jonka tutkimuskyky on monilla aloilla hyvin puutteellista ja monitulkintaista, mutta sivuutetaan oma havainto – jopa järjestelmällisesti kartetaan sitä!

 8. On eri asia, jos veressä on hiivaa tai jos siellä on hiiva-vasta-aineita. Hiiva-vasta-aineita voi kehittyä, jos potee hiiva-infektiota esim. sukuelimissä tai jos on allergisoitunut hiivoille. Jos veressä on hiivasoluja, on kyse vakavasta yleisinfektiosta eli sepsiksestä. Vasta-aineita ei voi nähdä mikroskoopissa.
  Lääketieteellisissä laboratorioissa ei ole mikroskopisteja! Siellä voi olla laboratoriohoitajia, bioanalyytikkoja, patologeja. Mikroskopisti on tuntematon nimike. Laboratorioissa ei tutkita vain solujen määriä, vaan myös laatua. Tätä tekevät laboratoriohoitajat mikroskoopeissa, kun he tutkivat ns. diffiä. Siinä tarkistetaan ja huomioidaan nimenomaan solujen ulkonäkö. Määrät saadaan koneellisesti.

Leave a Reply